Warning: Division by zero in /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/wptouch-pro/modules/qbgcahtc.php on line 1191

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/wptouch-pro/modules/qbgcahtc.php:1191) in /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/enhanced-wordpress-contactform/wp-contactform.php on line 276

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/wptouch-pro/modules/qbgcahtc.php:1191) in /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/enhanced-wordpress-contactform/wp-contactform.php on line 276
Nationaal Regenboog Zeilevenement Hollandse Utrechtse Plassen « Hacked by M.e-dz
www.weer.nl

Nationaal Regenboog Zeilevenement Hollandse Utrechtse Plassen

Dinsdagmiddag 18 januari presenteerden zich onder grote belangstelling in Fort Wierickerschans in Bodegraven de bemanning van de deelnemende boten aan het eerste Nationaal Regenboog Zeilevenement, dat wordt gehouden van 29 juni tot en met 3 juli 2011. Hieraan voorafgaand onthulden de heren H. Bergsma, voorzitter van de Regenboogclub en J.B. Uit den Boogaard, voorzitter van het regionaal overleg het logo van dit Zeilevenement. Om het evenement mogelijk te maken tekende de heer A.F. Smit, namens de gezamenlijke Rabobanken uit de regio van het Groene Hart, een overeenkomst met de organisatie. Voor deze gelegenheid was Fort Wierickerschans helemaal omgetoverd in zeilsfeer met onder meer zeven regenboogboten waaronder de Koninklijke Oranje Regenboogboot.

 Het eerste Nationaal Regenboog Zeilevenement

Van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli 2011 gaan dorpen, steden, overheid en bedrijfsleven de strijd met elkaar aan op de Hollandse/Utrechtse Plassen. Het evenement wordt gehouden op de Kagerplassen, het Braassemermeer, de Westeinder, de Vinkeveense Plassen en de Nieuwkoopse plassen. Iedere dag op een andere plas.  

Rond de wedstrijden komt een aanvullend programma. In iedere plaats, die tijdens de toer wordt aangedaan, vormt de schooljeugd de rode draad om vooral hen bij de watersport te betrekken .

 Het Nationaal Regenboog Zeilevenement in de toekomst

Dit jaar wordt het Regenboog Zeilevenement voor de eerste keer georganiseerd. Het voornemen is om het uit te laten groeien tot een jaarlijks terugkerend evenement.

Het Nationaal Regenboog Zeilevenement is een goede manier om toerisme en recreatie op de Hollandse/Utrechtse Plassen op de kaart te zetten. Bovendien biedt het overheden de gelegenheid zich te profileren en wordt de veelzijdigheid van het Groene Hart onderstreept.

 Deelnemers aan de competitie

Met name overheden gaan de strijd met elkaar aan. De gemeenten Aalsmeer, Leiden, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, De Ronde Venen, Bodegraven in samenwerking met Reeuwijk, Teylingen (dankzij een aantal ondernemers), Wijde Meer/ Loosdrecht en de Green port gemeenten onder de naam ‘Beleef de Bollenstreek’ staan op de deelnemerslijst.

De deelnemende organisaties zijn vertegenwoordigd onder de vlag van ‘het Groene Hart’, Groene Hart Bureau voor Toerisme en onder die van ‘Bedrijfsleven Rijnland’ de Kamer van Koophandel.  

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Advertentieblok 3