Warning: Division by zero in /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/wptouch-pro/modules/qbgcahtc.php on line 1191

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/wptouch-pro/modules/qbgcahtc.php:1191) in /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/enhanced-wordpress-contactform/wp-contactform.php on line 276

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/wptouch-pro/modules/qbgcahtc.php:1191) in /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/enhanced-wordpress-contactform/wp-contactform.php on line 276
Woningbouwvereniging Alkemade koopt brede school KasKade « Hacked by M.e-dz
www.weer.nl

Woningbouwvereniging Alkemade koopt brede school KasKade

Woensdag 23 maart is een koopovereenkomst ondertekend tussen woningbouwvereniging Alkemade en gemeente Kaag en Braassem. Een overdracht ter waarde van circa twaalf miljoen euro. Over twee maanden wordt in Roelofarendsveen brede school KasKade opgeleverd, de allereerste brede school in de gemeente Kaag en Braassem.

De ondertekening van het koopcontract afgelopen woensdag in het gemeentehuis door burgemeester Marina van der Velde-Menting en directeur Rob Hensen van woningbouwvereniging Alkemade markeert een bijzonder moment in de samenwerking tussen gemeente en woningcorporatie.

Het onderhoud en beheer van een aantal maatschappelijke voorzieningen in Kaag en Braassem, waaronder alle scholen, is al langer in handen van de corporatie, maar dat woningbouwvereniging Alkemade de brede school volledig voor eigen rekening en risico in eigendom neemt is nieuw. “We willen als corporatie meer doen dan mensen een dak boven hun hoofd bieden. Een wijk moet ook leefbaar zijn, prettig om in te wonen. Door te investeren in een belangrijke voorziening zoals deze brede school kunnen we daaraan een goede bijdrage leveren”, aldus directeur Rob Hensen. In de nieuwbouwwijk Braassemerland, waar de brede school een opvallende plek inneemt, bouwt woningbouwvereniging Alkemade de komende jaren ook 650 sociale woningen.

Hoewel de ondertekening van de koopovereenkomst tussen de gemeente en woningbouwvereniging Alkemade nu pas heeft plaatsgevonden, is het vanaf het begin de intentie geweest het eigendom uit handen te geven. Wethouder Schoonderwoerd: “De tijd dat een gemeente de enige aangewezen partij is om de volledige verantwoording voor de bouw van scholen op zich te nemen, is voorbij. Een moderne maatschappelijke voorziening zoals deze brede school vraagt om inzet van meerdere partijen, dat kunnen we niet alleen. Woningbouwvereniging Alkemade speelt daarin een belangrijke rol. Onze intensieve samenwerking heeft extra kwaliteit opgeleverd. De verkoop heeft voor ons ook te maken met beleid en investeringskeuzes. Daar past het bezit van dit soort voorzieningen steeds minder in, terwijl de exploitatie wel een taak van corporaties is.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Advertentieblok 3