Warning: Division by zero in /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/wptouch-pro/modules/qbgcahtc.php on line 1191

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/wptouch-pro/modules/qbgcahtc.php:1191) in /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/enhanced-wordpress-contactform/wp-contactform.php on line 276

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/wptouch-pro/modules/qbgcahtc.php:1191) in /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/enhanced-wordpress-contactform/wp-contactform.php on line 276
Gerechtshof wijst hoger beroep Etgroen af « Hacked by M.e-dz
www.weer.nl

Gerechtshof wijst hoger beroep Etgroen af

Het gerechtshof in Den Haag heeft Etgroen BV op 14 juni in het ongelijk gesteld in het hoger beroep dat Etgroen had ingesteld tegen het vonnis van de rechtbank. De rechtbank wees in dit vonnis de schadeclaim van Etgroen, gericht aan gemeente Kaag en Braassem, af.

 Claim
Etgroen zou, als ontwikkelaar van 76 recreatiewoningen aan de Wijde Aa, schade hebben geleden door vertragingen die ontstaan zouden zijn doordat de gemeente de mogelijkheid van de bouw van de recreatiewoningen, volgens Etgroen ten onrechte, niet in het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied Oost Plus’ had opgenomen. Etgroen wilde deze schade vergoed zien en stelde een schadeclaim in. Bovendien zou de gemeente onjuiste informatie hebben verschaft.

Oordeel
Het gerechtshof, en ook de gemeente, erkent dat er in het traject vertragingen zijn opgelopen waar Etgroen deze mogelijk niet had kunnen verwachten. Van excessieve schade hierdoor is volgens het hof echter geen sprake. Ook op het gebied van communicatie heeft de gemeente steken laten vallen. Deze gebrekkige communicatie biedt echter onvoldoende grondslag voor vergoeding van de, door Etgroen, gevorderde schade. Kortom, de gronden waarop Etgroen de claim baseerde, zijn niet van toepassing geacht, zeker niet gezien de hoogte van de claim.

 Bovendien is het gerechtshof, met de rechtbank, van oordeel dat de handelingen van de gemeente, voor zover deze onrechtmatig zouden zijn, nooit onrechtmatig kunnen zijn geweest jegens Etgroen, omdat de gedragingen waar Etgroen het over heeft, zich in een periode hebben afgespeeld waarin Etgroen nog niet bestond. Etgroen heeft namelijk niet aangetoond dat mogelijke schadevorderingen die vóór haar oprichting zouden zijn ontstaan, bij haar oprichting zijn ingebracht of alsnog aan haar zijn overgedragen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Advertentieblok 3