Warning: Division by zero in /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/wptouch-pro/modules/qbgcahtc.php on line 1191

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/wptouch-pro/modules/qbgcahtc.php:1191) in /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/enhanced-wordpress-contactform/wp-contactform.php on line 276

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/wptouch-pro/modules/qbgcahtc.php:1191) in /home/kaagbraa/domains/nieuwsuitkaagenbraassem.nl/public_html/wp-content/plugins/enhanced-wordpress-contactform/wp-contactform.php on line 276
SP: Grenscorrectie Kaag en Braassem-Teylingen « Hacked by M.e-dz
www.weer.nl

SP: Grenscorrectie Kaag en Braassem-Teylingen

Provinciale Staten behandelen in de vergadering van 29 juni de grenscorrectie tussen Kaag en Braassem en Teylingen.

Jerry Snelling (SP) geeft zijn mening over de kwestie:
“Al jaren zijn de gemeenten Kaag en Braassem en Teylingen in discussie over een stuk grond dat tussen deze twee gemeenten ligt. Hoort dit stuk grond bij Kaag en Braassem of bij Teylingen? Omdat beide gemeenten er na al die jaren zelf niet uitkwamen, moet de provincie Zuid-Holland een beslissing nemen. Het bestuur van de provincie, het college van Gedeputeerde Staten, heeft voorgesteld om de grens te corrigeren en het stuk grond onder de gemeente Teylingen te laten vallen. Dit besluit is genomen naar aanleiding van meerdere gesprekken met de bewoners: vier campinghouders. Alle vier de campinghouders willen graag naar Teylingen.

Op 15 juni is de voorgestelde grenscorrectie van Gedeputeerde Staten besproken in de commissie Bestuur en Middelen. Dat het onderwerp leeft, bleek wel uit de zeven insprekers tijdens de commissievergadering. Het bleek dat de campinghouders en de gemeente Teylingen positief zijn over de voorgestelde grenscorrectie. De gemeente Kaag en Braassem en een aantal inwoners zijn minder positief. De weg naar de campings ligt namelijk in Kaag en Braassem en de bewoners aan deze weg vrezen voor meer verkeer en hebben zorg over de verkeersveiligheid. De gemeente Teylingen gaf tijdens de vergadering aan deze zorg te begrijpen en er alles aan te doen om in gesprek te gaan met de bewoners in Kaag en Braassem die aan de bewuste weg wonen. Ook stelde Teylingen voor om desnoods geld te besteden voor het verbeteren van de weg die in Kaag en Braassem ligt.

De SP is positief over het voorstel. Enerzijds omdat de bewoners van het stuk grond zelf naar Teylingen wil. Hiermee is er dus groot draagvlak onder de bevolking en dat is wat de SP betreft het belangrijkste criterium. Anderzijds moet de toezegging van de gemeente Teylingen ervoor zorgen dat de verkeerssituatie op de weg naar de campings verbetert en hiermee kunnen de bewoners die aan deze weg wonen gerust zijn wat betreft extra verkeer en de verkeersveiligheid.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Advertentieblok 3