Advertentieblok

Advertentieblok


Leyten verhuurt 6 nieuwe vestigingen aan Ten Hoor

Textiel Supermarkten Ten Hoor gaat zes nieuwe vestigingen van Henk ‘van boven tot ondergoed’ openen in centrumprojecten van vastgoedontwikkelaar Leyten. Daartoe hebben beide partijen ultimo 2011 overeenstemming bereikt.

De eerste Henk komt in een bestaand centrumplan, Het Ravelijn in Zeewolde. Verder betreffen het centrumplannen voor: De Minnehof in Eemnes (nog in aanbouw); het Marsmanplein in Haarlem; het Dorpshart in Dreumel; De Marren in Leens en tenslotte het Dorpshart in Leimuiden (nog in ontwikkeling en vertraagd). De totale transactie omvat circa 2.000 m2 winkeloppervlakte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Bridgen om de Kaag en Braassemcup

Zaterdag 19 november 2011 om 10.00 uur wordt in café Keizer in Leimuiden gestreden om de Kaag en Braassem Cup – Bridge tijdens de 4e Kaag en Braassemdrive.

4e Kaag en Braassemdrive, café Keijzer, Dorpsstraat 30, Leimuiden.
10.00 uur tot 17.30 uur. Zaal open 9.30 uur. Kosten 25,- per paar inclusief lunch.
Deelname na inschrijven vooraf tot 12 november via 0172 518888 of 0172 507233

Contact en meer informatie via e-mailadres: mstraeter@hotmail.com
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

MCD geeft drie SdB's tijdelijke inrichting

De drie Super de Boer-winkels die Boon Sliedrecht (MCD) heeft overgenomen, krijgen eerst een tijdelijke inrichting voordat ze volledig worden omgebouwd. De vestigingen in Leimuiden, Zeist en Zwijndrecht ‘heten’ dan al MCD, maar draaien nog door met de inrichting van SdB.

 Het tijdelijke winkelbeeld dat dit oplevert, is een opmerkelijke hybride tussen de twee formules. Sinds deze week reeds in Leimuiden is alle SdB-signing in en van de winkel gehaald en vervangen voor MCD-signing. Ook de actiekoppen hebben nieuwe signing gekregen. Maar de rest van de winkel ademt nog Super de Boer. Voor MCD betreft het een stappenplan, waarbij winkels gefaseerd worden omgebouwd. De keten legt dit aan klanten uit via speciale posters op ‘bruin pakpapier’ (zie foto’s). Bij de ingang kunnen klanten in een grote houten ‘kijkdoos’  foto’s zien van hoe de nieuwe winkel er straks uit komt te zien.

Jumbo-huismerk vervangen
De reden dat Boon Sliedrecht gekozen heeft voor een gefaseerd overgangstraject, heeft te maken met het feit dat voor MCD vooral snelheid geboden is. “Toen wij de SdB’s van Jumbo overnamen, kwam de Jumbo-vrachtauto al steeds vaker aan de deur. Er waren er al veel Jumbo-huismerken en producten ingestroomd die het SdB-merk vervingen. We willen klanten daarmee niet te lang confronteren, dus nu hebben we deze producten direct vervangen voor Markant-artikelen”, aldus formulemanager Gert-Jan Rouvoet van MCD.

Volslagen verrassing
Voor de SdB-winkels in Leimuiden, Zeist en Zwijndrecht kwam het bericht dat ze MCD zouden worden enkele weken geleden als een volslagen verrassing. Dat zegt ook ondernemer Cees van Dijk van de SdB aan het Vrijheidsplein in Zeist. “Tot zes weken terug dacht ik dat mijn winkel Jumbo zou worden. Ik had me daar helemaal op ingesteld. De eerste dagen nadat ik hoorde dat het anders was, waren erg moeilijk. Nu heb ik me erbij neergelegd”, aldus Van Dijk die zelf niet de MCD gaat runnen. “Wat ik ga doen is nog niet bekend.”

Ondernemer Pieter van Vliet in Leimuiden gaat, in tegenstelling tot collega Van Dijk, wel aan de slag met MCD. Hij wil verder niet ingaan op de snelheid van de operatie en de tijdelijke situatie die dat oplevert in zijn winkel, maar eerder gaf hij in het AD Groene Hart aan blij te zijn met zijn nieuwe formule.

De winkel in Leimuiden krijgt in week 47 een definitieve ombouw naar MCD. De winkel in Zeist gaat waarschijnlijk in week 48 om en in Zwijndrecht in week 49.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Inbraak in Leimuids bedrijf; politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak in een bedrijf aan de Leimuidense Dorpsstraat.

Zaterdag 24 september rond 05.00 uur hoorde een getuige een klap en zag drie personen in donkere kleding wegrennen toen hij naar ze riep. De drie renden weg richting het zwembad. De politie doet onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900  8844.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Toch geen Jumbo in Leimuiden

Toch geen Jumbo in Leimuiden

Boon Beheer neemt drie Super de Boer-winkels over van Jumbo en bouwt deze om naar de MCD-formule.

 Dat heeft Boon Beheer maandag bekendgemaakt. De deal omvat de SdB-winkels in Leimuiden, Zeist en Zwijndrecht die een vvo hebben van respectievelijk 1000 m2, 1400 m2 en 1300 m2. De supermarkten worden in week 41 omgebouwd.

Aanvulling
In Leimuiden is de SdB in handen van ondernemer Pieter van Vliet en de twee andere vestigingen zijn momenteel filialen. Alle medewerkers van de drie supermarkten gaan over naar MCD. Boon-directeur Klaas Boon ziet in de overname een welkome aanvulling van de MCD-formule. De keten groeit hierdoor naar 35 winkels. “Wij zijn zeer verheugd dat we deze drie prachtige winkels aan onze MCD-keten kunnen toevoegen.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Fase 2 werkzaamheden N207

Fase 2 voor de werkzaamheden aan de N207 bij de Leimuiderbrug is ingegaan. De aannemer legt in deze fase het fietspad aan. Dit betekent voor de weggebruikers het volgende:

Bestuurders kunnen vanuit de richting Alphen aan den Rijn rechtsaf de Weteringweg op richting Burgerveen. Dit blijft tot het einde van de werkzaamheden mogelijk. Het is niet meer mogelijk om vanaf de A4 rechtsaf de Weteringweg op te rijden. Wanneer de bestemming zich aan de Weteringweg (richting Roelofarendsveen) bevindt, keert de bestuurder op de Weteringweg (richting Burgerveen) en steekt de N207 over.

Terug naar Alphen aan den Rijn kan het verkeer vanaf Burgerveen niet linksaf, maar alleen rechtsaf richting de A4, waar gekeerd kan worden. Wie uit de richting Roelofarendsveen komt, steekt de N207 over naar de Weteringweg richting Burgerveen, keert en gaat rechtsaf richting de A4, waar weer gekeerd kan worden.

De verkeersregelaars regelen tussen 6.00 en 20.00 uur de doorgang. Zij bepalen of en hoe doorgang mogelijk is, afhankelijk van de werkzaamheden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Rijnsaterwoude - Man redt vrouw uit sloot

Een 21-jarige Alphenaar heeft maandag 4 juli rond 17.30 uur een 77-jarige vrouw uit Rijnsaterwoude met haar rollator uit het water gehaald.

De Alphenaar zag de vrouw vallen in een sloot langs de Herenweg en kwam direct in actie. Door ambulancepersoneel is zij ter plaatse nagekeken. Vermoedelijk is door de hulp van de Alphenaar erger voorkomen. De politie prijst het kordate optreden van de man.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kroondomein Leimuiden officieel geopend

 

In 2006 werden de eerste plannen gesmeed, om een nieuwe woonwijk te realiseren, in Leimuiden. In 2010 werd de eerste paal geslagen en dinsdag 21 juni was het dan zover, dat het Kroondomein officieel geopend kon worden.

Plaats van handeling was de Leeuwerik. Waar naast het appartementengebouw de Prinsenkroon, een grote telekraan met feestelijk versierde liftkooi stond opgesteld. Aan het eind van de middag kwamen steeds meer gezinsleden van de 124 huishoudens die een woning in de nieuwe wijk hebben betrokken, op het gebeuren af.

Alsmede andere belangstellenden en genodigden en de pers. Om 5 uur was het zover, de ex-wethouders Verhagen en Vink van de voormalige gemeente Jacobswoude, die destijds aan de wieg hadden gestaan voor de plannen voor de nieuwe woonwijk, namen samen met kunstenaar Renee Posthuma plaats in de kooi. Waarna ze van uit de lucht de aanwezigen toespraken en de kunstenaar uitleg gaf, over zijn kunstwerken van keramiek die de diverse panden in de vorm van edelstenen opsieren.

Waarna de genoemde oud-wethouders de kunstwerken onthulde. De volgende die in de lift plaats namen, waren de directeur van Woondiensten Aarwoude en de directeur van de firma Bolton, welke de nieuwe panden in de wijk had gebouwd, als mede wethouder Uit den Bogaard. De laatste noemde de wijk een kroon voor Leimuiden en hij hoopte dat de bewoners er met plezier zouden gaan wonen. Verder gaf hij de nodige complimenten richting Bolton.

Het hoogtepunt in allerlei opzichten was natuurlijk de officiele openingshandeling, door burgemeester van der Velde Menting en wethouder Kea. Langs de Prinsenhof stond een enorme fles champagne opgesteld, welke gezamenlijk door de burgemeester en wethouder, via een kabel ontkurkt werd. De kooi moest daarvoor tot grote hoogte reiken, waarvan je een prachtig uitzicht had over het Kroondomein en de rest van Leimuiden en verre omgeving. Net als bij iedere fles champagne, spoten de bubbels na de opening naar buiten. In de vorm van strippen en ballonnen groen en paars gekleurd, de gemeentelijke kleuren van de gemeente Kaag en Braassem.

In het begin van de avond kreeg iedereen de gelegenheid om, ook met de kooi naar boven te gaan en te genieten van het uitzicht. Verder was er in een aantal woningen, een openhuis, om bezichtigd te worden. Ondertussen hebben zich voor 11 nieuwe koopwoningen nog geen gegadigden zich gemeldt. Zij zullen hoogstwaarschijnlijk binnenkort worden omgezet in huurwoningen.  Aan de kinderen uit de nieuwe woonwijk was ook gedacht op deze feestelijke dag, voor hun was een verkennende speurtocht uitgezet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Voetbalindeling bekendgemaakt

De KNVB heeft maandagmiddag de competitie-indelingen bekendgemaakt voor het nieuwe amateurvoetbalseizoen. Promovendus Alkmania speelt samen met DOSR en ROAC in de 3e Klasse A. Ze komen daar Concordia, DHL, Foreholte, FC Lisse, Meerburg, Moordrecht, SEP, SJZ, SVLY, Teylingen en Voorschoten ’97 tegen. De eerste wedstrijd wordt volgens de huidige planning gespeeld op 4 september.

Kickers ’69 en MMO vertegenwoordigen Kaag en Braassem in de4e Klasse A, zij ontmoeten Altior, ASC, Bernardus, DoCos GOL Sport, Leidsche Boyw, FC Rijnland, Roodenburg, Stompwijk ’92, RKVV van Nispen en SV Warmunda.

In de zaterdagcompetitie zijn SVOW en Woubrugge opgenomen in de 4e Klasse A. Tegenstanders zijn Blauw-Zwart, Docos, DWO, Football Factory, GWS, Hazerswoudse Boys, Leidsche Boyw, Oosterheem, UVS en VVSB.

Het speelschema wordt later bekend gemaakt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Aanhouding na aanrijding onder invloed van alcohol

De politie heeft zondag 29 mei rond 00.20 uur een 29-jarige automobilist uit Leimuiden aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van een aanrijding.

De bestuurder was rond 23.45 uur op de Griede tegen een plantenbak gereden. Omwonenden hadden de harde klap van de aanrijding gehoord en zijn naar buiten gegaan waar ze de bestuurder zagen zitten in zijn auto. De bestuurder probeerde een paar keer om weg te rijden, maar dat lukte niet. De bestuurder werd ter plaatse aangehouden omdat hij onvast ter been was en naar alcohol rook. Een blaastest gaf een resultaat aan van 1030 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De politie maakt proces verbaal op tegen de bestuurder. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Advertentieblok