Advertentieblok

Advertentieblok


IJsmeester Hein Schoo roept: DE BAAN KAN OPEN!

Vanaf vrijdag 3 februari 10.00 uur kan er worden geschaatst op de landijsbaan aan De Baan in Oude Wetering. Ondanks dat er nog een behoorlijk wak in het ijs ligt verwacht de ijsmeester dat er vanaf morgen op 75% van de baan veilig kan worden geschaatst. Het wak, dat nu langzaam dicht vriest, zal worden afgezet, zodat de rest van de ijsvloer veilig kan worden bereden.

Je bent welkom op de baan vanaf 10.00 uur !!!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kerst met Pop- en musicalkoor Scala & De Dickens Ladies

Donderdag  22 december ’11  viert Pop en musicalkoor Scala met U de Kerst, in de Jacobuskerk te Oude Wetering 20.00 uur. Elk jaar zing Scala de mooiste kerstliederen voor U  en U krijgt de gelegenheid  om gezellig mee te zingen. Tevens treedt een groep dames op in Dickens stijl. Zij hebben  een eigen kerst repertoire.

De kerk is lekker warm en versierd voor extra sfeer. Als dit nog niet warm genoeg is, Scala trakteert in de pauze op warme- glühwein of chocolade melk! We zien U graag ,de kerk gaat open om 19.30. Het concert begint om 20.00u.

De toegang is gratis. Na het concert wordt er bij de deur gecollecteerd.

Hiervan gaat een deel naar “Serious Request”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Internetondernemer zoekt ’wij-gevoel’ in Oude Wetering

Ondernemers Olga van Klink en Bas Bakker uit Roelofarendsveen zijn van plan om het pand Kerkstraat 10 in Oude Wetering te verbouwen tot een bedrijfsverzamelgebouw. Ze hebben al tien medestanders gevonden: zzp’ers en tweemansbedrijfjes, met wie zij een ’wij-gevoel’ willen creëren.

Lees meer in het Noord-Hollands Dagblad

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jan Siebelink komt naar Oude Wetering

Dinsdag 15 november komt schrijver Jan Siebelink naar De Spreng in Oude Wetering op uitnodiging van werkgroep ‘Verbeelding’ en boekhandel Veenerick. De schrijver zal die avond geïnterviewd worden door Henk van Tol. Uiteraard is er ook de mogelijkheid voor het stellen van vragen.

Jan Siebelink is een van de belangrijkste auteurs van dit moment. Vooral zijn roman ‘Knielen op een bed violen’ (2005) sloeg bij een groot publiek aan. Maar ook zijn daarop volgende roman ‘Suezkade’ (2008) trok de aandacht. Suezkade speelt, net als de eerdere romans ‘Vera’ en ‘Engelen van het duister’, grotendeels in Den Haag.

Jan Siebelink werd in 1938 geboren in Velp als zoon van een kleine bloemenkweker. Hij groeide op in een orthodox protestants milieu. Na de mulo ging hij naar de Rijkskweekschool te Arnhem. Daarna zat hij enkele jaren in het leger. Nog voordat hij zijn MO-B diploma behaalde, ging hij, tot 2002, lesgeven op het Marnix-college in Ede. In 1972 legde hij in Leiden het doctoraalexamen Frans af. Siebelink is gehuwd, heeft drie kinderen en woont in Ede.

Naast verhalen en romans schreef hij voor de Haagse Post en Vrij Nederland artikelen over Franse literatuur.

Zijn verhalen verschenen meestal in Hollands Maandblad. Jan Siebelink debuteerde in 1975.

Hij schreef vele verhalen, novellen en romans. Knielen op een bed violen is een autobiografische roman uit 2005. Hij beschrijft daarin zijn jeugd, over de bloemisterij van zijn vader, diens armoede en schulden, en het visioen dat hij had.  Zelf zegt Siebelink hierover: ‘Ik ben altijd bang geweest om het complete verhaal te vertellen: het geleidelijke maar onstuitbare afglijden van een zachtaardig maar in zijn jeugd verwond man – vluchtend in het zwartste calvinisme – èn het verdriet dat hij in zijn naaste omgeving veroorzaakt. Het is ook het verhaal van een grote liefde. Een man en een vrouw: de een wil overleven in het hiernamaals, de ander in het nu.’

Paul Verhoeven, de regisseur van vier uiterst succesvolle Nederlandse speelfilms, gaat ‘Knielen op een bed violen’ verfilmen. Schrijver Jan Siebelink is zeer ingenomen met Verhoevens filmplannen: ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat juist hij deze donkere liefdesroman kan verfilmen.’
Locatie:                 Multifunctioneel Centrum De Spreng

                               Kerkstraat 50, 2377 AV  Oude Wetering, www.desprengoudewetering.nl

Wanneer:             15 november aanvang 20:00 uur

Voor meer informatie en voor entreekaarten à € 7,50 kunt u terecht bij boekhandel Veenerick.
Noordplein 4, 2371 DA, Roelofarendsveen, e-mail: info@veenerick.nl

Entreekaarten zijn tevens verkrijgbaar bij de ingang van De Spreng voor aanvang van het interview.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een restaurant aan de Plantage in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 oktober.

Uit het bedrijf werd onder meer een geldbedrag, drank en gereedschap gestolen. Men kwam het pand binnen door een raam te vernielen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900- 8844.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Oud-Alkemade - Molententoonstelling

Op zondag 4 september wordt geopend in Historisch Centrum Oud Alkemade de tentoonstelling “Hoog en droog”.    

Deze tentoonstelling gaat over molens met de nadruk op de molens van Alkemade.

Niet alleen zijn er veel prachtige foto,s te zien en kunnen de bezoekers zich in de geschiedenis van de molens verdiepen middels allerlei knipsels en verhalen maar er zijn dankzij een grote groep uitleners, waaronder verschillende molenaars ook een groot aantal unieke voorwerpen te bewonderen.

Het centrum is open van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Saskia van Uylenburghlaan 22, Oude wetering.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Voetbalindeling bekendgemaakt

De KNVB heeft maandagmiddag de competitie-indelingen bekendgemaakt voor het nieuwe amateurvoetbalseizoen. Promovendus Alkmania speelt samen met DOSR en ROAC in de 3e Klasse A. Ze komen daar Concordia, DHL, Foreholte, FC Lisse, Meerburg, Moordrecht, SEP, SJZ, SVLY, Teylingen en Voorschoten ’97 tegen. De eerste wedstrijd wordt volgens de huidige planning gespeeld op 4 september.

Kickers ’69 en MMO vertegenwoordigen Kaag en Braassem in de4e Klasse A, zij ontmoeten Altior, ASC, Bernardus, DoCos GOL Sport, Leidsche Boyw, FC Rijnland, Roodenburg, Stompwijk ’92, RKVV van Nispen en SV Warmunda.

In de zaterdagcompetitie zijn SVOW en Woubrugge opgenomen in de 4e Klasse A. Tegenstanders zijn Blauw-Zwart, Docos, DWO, Football Factory, GWS, Hazerswoudse Boys, Leidsche Boyw, Oosterheem, UVS en VVSB.

Het speelschema wordt later bekend gemaakt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Boekettenmeester 2011: Syl Meijer

Sylvia Meijer heeft op zaterdagavond 4 juni de boekettenwedstrijd gewonnen. De wedstrijd was onderdeel van Floral Movement 2011 en had als thema ‘Goud van Oud’.

Boekettenmeester 2011: Syl MeijerDe boeketten werden gejureerd door Peter van der Sluis en Petra van der Veen. Zij gaven bloemiste Sylvia Meijer, eigenares van Syl-n-Meer uit Oude Wetering, 84 punten voor haar boeket – daarmee won zij de wedstrijd. Vorig jaar eindigde Meijer op de tweede plaats.
Tweede en derde prijs

Ditmaal was de tweede prijs voor Debbie Kolling uit Assen. Zij werkt bij Alex Aalders Bloemisten in Assen. De derde plaats werd gedeeld door Thijs Harmens (medewerker van Bloem en styling Valentijn in Sneek) en Franka Roenhorst (werkzaam bij Bloemstylist Hans Zijlstra in Groningen).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Vanaf januari 29 bekraste auto’s

Vanaf januari 2011 worden er in Oude Wetering regelmatig personenauto’s bekrast. Opvallend is dat het bijna ieder weekend gebeurt en de bekrassingen zich concentreren in één wijk. Het gaat om de Botenwijk in Oude Wetering.

29 bekrassingen
In januari werden acht auto’s bekrast, in februari zes, maart zeven en in april vijf. Op dit moment staat de teller voor de maand mei op drie. In totaal heeft de politie dus 29 aangiftes opgenomen. De bekraste auto’s stonden voornamelijk geparkeerd in twee straten, namelijk de Schoener (13) en de Grundel (6). De overige bekrassingen vonden plaats in de straten eromheen.

Geen patroon
De bekrassingen komen niet met elkaar overeen, vaak staan de bekrassingen op de portieren, maar som ook op de motorkap of de achterklep. De patronen van de bekrassingen zijn ook niet overeenkomstig.

Tijdstippen
Meestal worden de bekrassingen de volgende dag opgemerkt. De tijdstippen zijn daardoor onbekend. Uit de aangiftes blijkt wel dat de meeste auto’s op vrijdag en zaterdag worden bekrast, en soms op donderdag. De politie heeft nog geen zicht op een dader en surveilleert extra in de wijk. Agenten surveilleren zowel in uniform als in burgertenue, zodat ze niet opvallen.

Extra ogen
De politie vraagt de bewoners extra alert te zijn. Als iedereen een oogje in het zeil houdt en bij onraad belt met de politie op 112, dan is de kans groter dat we de dader te pakken krijgen. Met name hondenbezitters die ‘s avond nog even de hond uitlaten of anderen die ’s nachts of ‘s ochtends vroeg buiten zijn, worden gevraagd extra oplettend te zijn.

Ernstig vermoeden
Als er mensen zijn die informatie hebben over deze bekrassingen of die een ernstig vermoeden hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie van Kaag en Braassem op 0900-8844. Anoniem melden is ook mogelijk via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Neemt u liever contact met de wijkagent Rick Dompeling van Oude Wetering, dan kan dat ook via 0900-8844. U wordt dan met hem doorverbonden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Zomeravondvoetbal

Het zonnetje schijnt de zomer komt er aan, tijd voor het zomeravondvoetballen. Dé gelegenheid om met vrienden en/of kennissen een sportieve avond of middag te beleven op de landijsbaan te Oude Wetering. Op vrijdag de 13de Mei om 19.30 uur gaat de inschrijving van start in het Clubgebouw “De Pegel” aan De Baan 35 te Oude Wetering.

Het eerste fluitsignaal zal klinken op 27 Mei en het laatste 16 September. Zoals een goedgebruik zal op zaterdag 10 september een afsluitend toernooi “Het Leo v/d Meer Tulp Toren Trofee toernooi” worden gespeeld. De vaste teams Rodewijk bloemen, DDO, Vodjes en Adrie zijn er zeker en er is nog een plaats vrij.

Als je intresse hebt voor dit toernooi of één van de andere avonden om een balletje te trappen neem dan contcat op met Leo v Veen 071-3315507.

Of kom naar de gezellige inschrijfavond aanstaande vrijdag.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Advertentieblok