Advertentieblok

Advertentieblok


Man overleden na door ijs te zijn gezakt

Een 55-jarige man uit Rijpwetering is overleden nadat hij door het ijs zakte. 

De man ging op zaterdag 4 februari rond 09.00 uur naar buiten om bij het ijs te kijken aan de Ripselaan. Zijn familie vond dat het lang duurde voordat de man terug was en ging ook naar het ijs. De man bleek het ijs te zijn opgelopen en was er doorheen gezakt. De hulpdiensten werden gewaarschuwd. De man werd uit het water gehaald en gereanimeerd. Dit mocht helaas niet baten. De man is overleden.

Het ijs is op veel plaatsen nog onbetrouwbaar. Wilt u schaatsen bij u in de buurt, kijk dan om na te gaan of het veilig is op de websites van schaatsverenigingen en van organisaties die schaatstochten organiseren.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

VIOS speelt Hoofdstuk 2

In oktober brengt toneelvereniging VIOS een extra stuk op de planken: Hoofdstuk 2, van Neil Simon. De vereniging heeft vorig jaar december deze uitvoering af moeten gelasten vanwege een ongelukkige val van een van de spelers. De actrice heeft een voorspoedig herstel doorgemaakt en nadat de cast opnieuw is gaan repeteren kan het toneelpubliek deze maand alsnog genieten van een nieuw toneelstuk.

Na de dood van zijn vrouw moet de schrijver George Schneider een nieuw hoofdstuk in zijn leven beginnen. Zijn broer Leo vindt het belangrijk dat George zijn droefheid verlaat en weer gaat deelnemen aan het leven. Leo, die zijn broer ook in de zware tijd heeft bijgestaan, vindt het de hoogste tijd worden dat George zich weer gaat interesseren voor het andere geslacht. Zelf een vrouwen versierder pur sang kan en wil hij zijn broer daar wel bij helpen, maar of George daar al op zit te wachten?
Als op een bepaald moment alles in een stroomversnelling raakt en daarnaast Leo z’n huwelijk op de klippen lijkt te lopen zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke komedie.

Een komedie met herkenbare situaties die, zoals het in een komedie behoort te zijn, nog eens heerlijk worden uitvergroot. Maar een komedie is geen komedie zonder de serieuze ondertoon. Genoeg voor een prachtige toneelavond bij VIOS. Hoofdstuk 2 is te zien op zaterdag 8 en vrijdag 14 oktober in Ons Dorpshuis te Oud Ade. De voorstelling begint om 20.00 uur, de zaal is vanaf 19.30 geopend. U kunt kaarten reserveren via www.vios-oudade.nl of u kunt bellen naar Chris Pouw tel. (071) 501 21 34).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Rijpwetering - Diefstal buitenboordmotoren

Vermoedelijk in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juni is er ingebroken in een loods aan de Poeldijk.

Uit de loods werden er vier buitenboordmotoren gestolen. Ook bij een woonboot verderop nam de dief een buitenboordmotor mee. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 – 8844.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

College bezoekt Oud Ade op 25 mei

college met kombord Oud AdeHet college van B&W bezoekt alle 11 dorpen in het jaar 2011. Op 25 mei gaat het college naar Oud Ade. Het college brengt hier een bezoek aan bouwbedrijf Van der Geest en Kaasboerderij Heemskerk. De dag wordt afgesloten met een inloopspreekuur voor alle inwoners van Oud Ade.

Het is al eerder gezegd, 2011 is een jaar waarin veel gebeurt in de gemeente Kaag en Braassem. De gemeentelijke visie voor de komende jaren wordt ontwikkeld en daar komt veel bij kijken. Daar heeft u vast over gehoord of gelezen.

Het bestuur van de gemeente is, naast een bestuur dat de toekomst uitzet, natuurlijk ook een dagelijks bestuur. Daarom komen de burgemeester en wethouders graag met u in contact om alledaagse én visionaire wetenswaardigheden, zorgen en ideeën over uw dorp van ú te horen. Ook geven zij graag hun toelichtingen.

U bent van harte welkom op het inloopspreekuur om 19.30 uur bij Stichting Ons Dorpshuis, Schoolplein 5 in Oud Ade.

Graag tot 25 mei in Oud Ade!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Fietsveertje tussen Oud Ade en Kaageiland medio mei in de vaart

In de gemeente Kaag en Braassem vaart er tussen de Boekhorsterweg in Oud Ade en Kaageiland een recreatief fietsveertje. Het veertje maakt onderdeel uit van het Fietsknooppuntennetwerk Groene Hart.

De afgelopen twee jaar heeft het veertje bij wijze van proef ook op Koninginnedag en in alle weekenden in mei en september gevaren. Dit jaar gaat het veertje pas in de weekenden van 14-15 mei, 21-22 en 28-29 mei in de vaart, omdat deze momenteel wordt ingezet om fietsers en voetgangers te vervoeren over de Ringvaart ter hoogte van de brug bij Oude Wetering.

Tussen 1 juni en 31 augustus vaart het veertje weer iedere dag tussen 10.00 uur ’s ochtends en 18.00 uur ’s avonds ieder half uur heen en weer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Zijkant baggerdepot afgeschoven

Donderdag 14 april 2011 heeft het Hoogheemraadschap van Rijnland een melding ontvangen, dat een gedeelte van een van de zijkanten van het baggerdepot in de Polder Waterloos is afgeschoven. Polder Waterloos is gelegen aan de Kagerplassen, ten noorden van Oud Ade en Rijpwetering. In het baggerdepot wordt bagger opgeslagen, dat vrijkomt bij het baggeren van de provinciale vaarweg over de Kagerplassen. Dit baggerproject wordt door de provincie Zuid-Holland uitgevoerd.

Geen verontreiniging van het oppervlakte water
Door het afschuiven van de zijkant is de waterige bagger de polder ingelopen. Via sloten en het poldergemaal wordt de bagger de Zevenhuizervaart ingepompt nabij het recreatiegebied bij Zevenhuizen en Spijkerboor. Het water in de Zevenhuizervaart is hierdoor over een groot gedeelte grijs gekleurd. In het betreffende baggerdepot was verspreidbare baggerspecie opgeslagen. Dit houdt in dat de bagger mag worden toegepast op het land. Op basis hiervan wordt er vanuit gegaan dat het oppervlaktewater niet verontreinigd is. Rijnland heeft voor de zekerheid het oppervlaktewater bemonsterd, mede naar aanleiding van vragen door omwonenden.

Tijdelijk geen gebruik van de baggerdepots
In dit gebied worden vier baggerdepots gebruikt. Om verdere verstoring van het watersysteem te voorkomen heeft Rijnland besloten om het gebruik van al deze depots tijdelijk niet meer toe te staan, totdat door de aannemer is aangetoond dat deze stevig genoeg zijn. Tevens gaat de aannemer opruimwerkzaamheden starten om er zo voor te zorgen dat de primaire watergangen weer bruikbaar zijn voor doorstroming.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Rijpwetering - Aanhouding wegens poging zware mishandeling

De politie heeft zaterdag 19 maart om 12.15 uur een 42-jarige man uit Rijpwetering aangehouden op verdenking van poging zware mishandeling.

De politie kreeg rond 12.00 uur de melding dat een 41-jarige plaatsgenoot op de Poeldijk met een boomstam op zijn arm werd geslagen. Het slachtoffer reed met zijn auto op de Poeldijk en kon zijn weg niet vervolgen omdat een kruiwagen midden op de weg stond en een tractor met aanhanger aan de rechterzijde van de weg was geplaatst. Vanaf een perceel in de buurt verplaatste een persoon de kruiwagen waarna de bestuurder rustig doorreed. Op dat moment kwam de verdachte aangelopen vanaf het perceel en sloeg met de boomstam op de auto. De bestuurder stapte uit, sprak de man aan, maar kreeg een klap met de boomstam. Doordat de klap met een arm werd afgeweerd, kon het slachtoffer voorkomen dat hij in zijn gezicht werd geraakt. De verdachte werd ter plaatse aangehouden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jaarvergadering Dorpsraad Oud Ade

Donderdag 10 maart is in “OnsDorpshuis”  Schoolplein Te Oud-Ade de Jaarvergadering van de Vereniging Dorpsgemeenschap Oud-Ade. Deze vergadering begint om 20.30 uur. Na de pauze geeft Jan Vermaat een presentatie over de “Directe en Indirecte gevolgen van Klimaatsverandering voor het Hollandse Veenweidegebied

Het is waarschijnlijk dat het klimaat de komende decennia al merkbaar zal veranderen. Hoe dat precies gebeuren zal is echter onzeker. De bandbreedete van die onzekerheid is door het KNMI in scenario’s uitgedrukt. Het is waarschijnlijk dat het warmer wordt en dat het neerslagpatroon grilliger wordt. De directe gevolgen hiervan zijn voor bewoners, gebruikers en beheerders van het veenweidegebied redelijk in te schatten en met technische middelen op te vangen. De indirecte gevolgen zijn complexer en meer afhankelijk van het scenario en de waterbalans van een polder. Jan Vermaat zal dit aan de hand van modelberekeningen en een aantal voorbeeldpolders illustreren en doortrekken naar de situatie in Oud-Ade.

Jan Vermaat is hoogleraar Aarde en Economie aan de Vrije Universiteit. Hij is geinteresseerd in het grensvlak van natuur- en maatschappijwetenschappelijke analyses in het grensvlak van natuur- en maatschappijwetenschappelijke analyses van landgebruik en heeft een achtergrond in waterbeheer en landschapsecologie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Wesselman Open TC Rijpwetering

WESSELMAN OPEN 26 Maart t/m 3 April 2011
Inschrijven tot 13 maart 2011

De Open Toernooi commissie van TC Rijpwetering is weer hard aan de slag om het Wesselman Open te organiseren. Zoals hopelijk iedereen al weet is het toernooi dit jaar van eerder gepland dan vorige jaren, namelijk van 26 maart t/m 3 april!

Bel je maat, zoek je partner, laat je vinden, doe mee, schrijf je in om te zorgen dat je een vliegende start maakt voor het nieuwe tennisseizoen.
Het is snel 13 maart, dus wacht niet te lang, schrijf je in.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Drie mannen aangehouden voor woninginbraak

Op donderdag 17 februari rond 21.30 uur zijn drie mannen uit Leidschendam en Den Haag aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning.

Kort daarvoor had de politie een melding ontvangen dat er glasgerinkel was gehoord bij een woning aan de Hertogsweg te Rijpwetering. Een getuige zag drie mannen naar een auto rennen en wegrijden. In de woning bleek ingebroken te zijn en onder andere computerapparatuur was weggenomen. De politie heeft uitgekeken naar het voertuig en wist deze te traceren in Leidschendam. De drie inzittenden van het voertuig een 17 en een 18- jarige man uit Leidschendam en een 17-jarige man uit Den Haag zijn aangehouden. De drie zijn inverzekering gesteld en de politie doet onderzoek.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Advertentieblok