Advertentieblok

Advertentieblok


Heembouw werkt samen met Hoorne Vastgoed in Centrumplan Roelofarendsveen

Onlangs ondertekenden Hoorne Vastgoed en Heembouw Ontwikkeling de samenwerkingsovereenkomst voor de gezamenlijke ontwikkeling van het Centrumplan Roelofarendsveen. Hiermee is de ontwikkeling en realisatie van het Centrumplan Roelofarendsveen weer een stap dichterbij.

Het Centrumplan is een van de eerste deelgebieden van het plan Braassemerland, een nieuw woongebied in Roelofarendsveen dat de komende 15 jaar ontwikkeld zal worden.  Het Centrumplan voorziet in een gefaseerde uitbreiding van het huidige centrum van Roelofarendsveen met een kleine 300 woningen en circa 7.000 m2 commerciële en maatschappelijke voorzieningen. (90 woningen zullen door de Woningbouwvereniging ALkemade worden afgenomen).

Supermarktketen Vomar Voordeelmarkt, zal zich in de uitbreiding van het centrum vestigen. Heembouw start naar verwachting in 2013 met de realisatie van het Centrumplan. In 2016 wordt de oplevering verwacht.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

IJsmeester Hein Schoo roept: DE BAAN KAN OPEN!

Vanaf vrijdag 3 februari 10.00 uur kan er worden geschaatst op de landijsbaan aan De Baan in Oude Wetering. Ondanks dat er nog een behoorlijk wak in het ijs ligt verwacht de ijsmeester dat er vanaf morgen op 75% van de baan veilig kan worden geschaatst. Het wak, dat nu langzaam dicht vriest, zal worden afgezet, zodat de rest van de ijsvloer veilig kan worden bereden.

Je bent welkom op de baan vanaf 10.00 uur !!!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Aanhoudingen poging inbraak

Politie Hollands Midden heeft zaterdag 31 december drie mannen aangehouden voor een poging tot inbraak bij van der Poel aan het Westeinde in Roelofarendsveen.

Het gaat om mannen van 22, 27 en 32 jaar uit Alphen aan den Rijn.

Een getuige belde rond 01:00 uur de politie, nadat hij twee mannen over een hek had zien klimmen. De politie was snel ter plaatse en trof de mannen aan op het terrein van de winkel. Bij het zien van de agenten gooide één verdachte gauw een paar handschoenen weg.  Later vond de politie ook nog een zaklamp en een schroevendraaier. Onder een winkel-wagen trof een agent een derde verdachte aan. Alle drie de mannen zijn aangehouden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Politie zoekt getuigen van mishandeling op kermis

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op de kermis op vrijdag 23 september. Een 18-jarige Leidenaar werd rond 23.00 uur bij de botsauto’s attractie aangesproken door twee jongens.

Aan de achterzijde van de attractie werd hij een aantal keer door de jongens geslagen. Toen hij zag dat er meerdere jongens in zijn richting liepen is hij weggerend over de kermis. De Leidenaar riep ondertussen om hulp, echter hij werd weer geslagen. De Leidenaar viel en werd meerdere geschopt. Ook nadat hij was weggerend werd hij in de tunnel vlakbij de kermis weer geslagen.

De politie doet nog steeds onderzoek naar de mishandeling en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 – 8844. Heeft men informatie, maar men wil anoniem blijven, dan kan dit via Stichting M. 0800 -7000 worden doorgegeven.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Illegale goederen aangetroffen

Politie Hollands Midden kreeg op vrijdag 14 oktober rond 18.45 uur een melding dat er in een pand in Roelofarendsveen illegale goederen werden verkocht. Later op de avond heeft er een doorzoeking plaatsgevonden door de politie.

In het pand is een grote hoeveelheid nep sportkleding, sportschoenen, tassen, laarzen en pantoffels van verschillende bekende merken aangetroffen. Deze goederen werden via een verkoopsite op het internet aangeboden. Alle goederen zijn door de politie in beslag genomen en hebben een waarde van 200.000 euro.  Een 47-jarige man uit Leiden is aangehouden. De politie maakt proces-verbaal tegen hem en de goederen zullen worden vernietigd.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Aanhoudingen na diefstal diesel uit vrachtwagens

De politie heeft dinsdag 11 oktober om 03:00 uur een 24-jarige vrouw en een 25-jarige man, beiden uit Amsterdam, aangehouden na een melding van diefstal van diesel uit vrachtwagens.

Een getuige zag omstreeks 22:50 uur twee personen zitten tussen de vrachtwagens op een parkeerplaats aan de Schoolbaan. De getuige vermoedde diefstal van diesel en waarschuwde de politie. Die troffen daar nog twee jerrycans en een slang aan. De personen waren volgens de getuige ervandoor gegaan met een auto. De kleur en type auto was door de getuige doorgegeven. Agenten keken in de omgeving uit naar de auto en trof deze aan op de Populierenstraat. Omdat de auto naar diesel rook werd deze inbeslaggenomen en afgesleept.

Enige tijd later werd de politie gebeld over de diefstal van een auto op de Populierenstraat. Volgens de eigenaresse hadden zij en haar vriend een stuk gewandeld met de hond. Toen zij wegwaren is volgens hen de auto gestolen. Later vertelde de vrouw dat de auto zou zijn uitgeleend aan een vriend. De politie heeft de twee aangehouden voor verder onderzoek omdat hun verklaring over hun aanwezigheid in Roelofarendsveen onduidelijk was.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Officiële opening van Kringloop/Voedselbank Alkemade

De Kringloop/Voedselbank Alkemade verhuisd op het ogenblik naar een nieuwe en zeer ruime locatie.

De feestelijke opening wordt zaterdag 15 oktober verricht  door Burgemeester Marina van der Velde Mentink en de 91 jarige moeder (MW Noordervliet) van Voedselbank oprichtster Anneke Loos.

Naast het bekijken van het nieuwe winkelpand kunt u deze dag ook genieten van een demo freestyle dansen van More Motion door Esther Loos en Suzanne Hoogeboom (11.45 tot 12.45). Er is een optreden van de band Tanja (13.00 tot 15.00). 

Voor de kinderen is er een springkussen, een ballonvouwer en een kleurwedstrijd waarvoor de tekening van op de website van de kringloopwinkel te downloaden is. Ook is er plek om rustig te genieten van koffie met gebak.

Dus kort om…… veel te koop, veel te zien en te beleven op zaterdag 15 oktober van 10.00 t/m 15.30 lasso 12 2371 GV te Roelofarendsveen.

Alle opbrengsten vanuit de kringloop gaan naar de voedselbank Alkemade die binnenkort wordt verhuist naar dit pand op de Lasso.

Als u verder info wilt kijk dan een op de website http://www.kringloopalkemade.nl/ of op http://www.voedselbankalkemade.nl/ of email naar info@voedselbankalkemade.nl bellen kan natuurlijk ook (06)52 32 99 11.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leiden - Drie jongens met luchtbuks aangehouden

Op maandag 26 september rond 17.50 uur heeft Politie Hollands Midden drie jongens aangehouden in de Haarlemmerstraat omdat zij een luchtbuks bij zich hadden en ermee geschoten hadden.

Het gaat om een 16-jarige jongen uit Roelofarendsveen, een 17-jarige jongen uit Rijnsburg en een 16-jarige jongen uit Leiden.
De politie kreeg die middag een melding van een getuige die zag dat de jongens met de luchtbuks over het water schoten aan de Haven. Zij liepen daarna weg richting de Haarlemmerstraat. De politie ging op zoek naar de verdachten en zag in de Haarlemmerstraat ter hoogte van de Pelikaanstraat drie jongens staan die voldeden aan het signalement. Zij hadden inderdaad een luchtbuks bij zich. De jongens zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De luchtbuks is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de jongens.

Een luchtbuks valt als wapen onder de categorie I onder 4 in de wet wapens en munitie. Hierin staat dat iemand die in het bezit is van een luchtwapen 18 jaar of ouder moet zijn.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Verdachten van skimmen aangehouden

De politie Hollands Midden heeft donderdagochtend 15 september rond half elf twee mannen van 22 en 27 jaar van Roemeense komaf aangehouden op verdenking van het skimmen van bankpasjes.

Een getuige melden dat twee personen zich verdacht ophielden bij de ABN-AMRO-pinautomaat  en gaf hun signalement door aan de centralist van de meldkamer.

De personen liepen hierna weg richting de Spoorstraat naar een auto. De auto reed daarna via de Alkemadelaan richting de Rijksweg A4. Agenten hebben daar direct naar de auto uitgekeken, maar hebben deze niet aangetroffen. Terwijl de agenten naar de Sotaweg reden, belde de getuige opnieuw omdat hij de personen opnieuw zag. Bij de rotonde van de Alkemadelaan zagen de agenten een auto rijden met een Italiaanskenteken. Bij het tankstation werd de auto staande gehouden en de inzittenden gecontroleerd. Terwijl dit gebeurde zagen de twee verdachten kans er rennend vandoor te gaan. Een verdachte sprong bij de Dijkstraat in de sloot, maar werd na een korte achtervolging al snel aangehouden. De andere verdachte werd in dezelfde wijk door andere opgeroepen agenten aangehouden.

De politie trof bij de verdachten geld en pasjes aan en heeft de goederen in beslaggenomen. De Technische Recherche heeft skimapparatuur bij de pinautomaat gevonden in beslaggenomen voor het verdere onderzoek.

Verdachte situatie, bel de politie
De politie vraagt bewoners of omstanders bij verdachte situaties de politie te bellen. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek. Doordat de getuige in Roelofarendsveen belde met 1-1-2 en de centralist van de meldkamer informatie gaf over de personen en hun auto konden de verdachten worden aangehouden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Open brief aan bibliotheek Rijn en Venen

Geachte mevrouw de Koning,

Dank voor uw reactie.In mijn beleving als schoolmeester gedurende 41 jaar is sluiting van een bibliotheek een gotspe.In mijn periode als raadslid in Alkemade(1978-1986) is de bibliotheek tot stand gekomen en uitgegroeid.In 2006 heeft het gemeentebestuur aangedrongen tot en meegewerkt  aan fusie voor een gecertificeerde bibliotheek.Het toenmalige bibliotheekbestuur wilde liever zelfstandig blijven,maar is door de bocht gegaan.

Het voorstel van het college om 125.000 euro te bezuinigen door de bibliotheek te sluiten en over te gaan op een bibliobus is voor hen een slag in het gezicht en voor de lezers een onacceptabele zaak.Uit mijn contacten blijkt dat verhoging van het lidmaatschapsgeld  weinig bezwaren zal opleveren (Bijv. 20 euro meer per jaar:= 4 pakjes sigaretten of 2 kratjes bier laten staan is beter voor je gezondheid).

Ook lidmaatschapsgeld voor 12-18 jarigen lijkt mij niet onoverkomelijk.Ik heb begrepen dat een betaalde mannelijke kracht volgend jaar met pensioen gaat en dus niet meer op de begroting hoeft te drukken.De vrijwilligers willen zich extra inzetten en  er zijn nog nieuwe kandidaten heb ik gehoord.

Kortom : van bestuur en directie, al of niet ziek, en u wordt verwacht dat onderhandelingen leiden tot behoud en niet tot sluiting.De bevolking rekent op u. Het zou een grote schande zijn een bibliotheekvestiging te sluiten.Kaag en Braassem wordt hiermede  de risee van de regio.Ik begrijp uw positie: overleggen achter de schermen met de betrokken wethouder. Die is van de PvdA en deze partij zegt op te komen voor de zwakkeren in de samenleving. Zij hebben veelal geen geld voor e-readers c.a. voor hun nakroost. Als u nu goed overlegt, dan zullen we hier wel goed actie voeren, daar kunt u op rekenen.

Volledigheidshalve meld ik u nog dat ik geen belanghebbende ben.Ik ben geen lid van de bibliotheek omdat ik me de luxe kan veroorloven boeken te kopen.Velen kunnen dit niet.Lezen is een basisvoorwaarde voor een nuttig en zinning bestaan.Een bibliotheek in een gemeente met 25.000 inwoners is daarbij een onmisbare schakel.

” Een gemeente die zijn leeszal dicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, daar dooft het licht.”

Met leesgroeten,

Henk van Tol.

(leesverslaafde)

(Hier ging een emailcontact aan vooraf, gestart op het contactformulier van de Bibliotheek)

Geachte heer van Tol,

 Allereerst wil ik u laten weten dat wij de acties in Roelofarendsveen voor behoud van de bibliotheekvestiging  een zeer warm hart toe dragen.  De bibliotheekdirectie en het bestuur bewandelen de formele politieke weg. Dit betekent dat het bestuur en directie van de bibliotheek Rijn en Venen op 22 september a.s. een gesprek heeft met de wethouder en de betrokken ambtenaar van Kaag en Braassem onder andere over de sluiting (of het openhouden) van de vestiging Roelofarendsveen.

 Met vriendelijke groet,

 Ingrid de Koning MMO

 Manager Programmaontwikkeling a.i.

L.S., Gaat het bestuur er nog iets aan doen om de vestiging RAV open te houden ? Ik merk er weinig van. Op tijd reageren.Je verschuilen achter ziekte van een directeur getuigt niet van stevig bestuurderschap. Henk van Tol (leesverslaafde)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Advertentieblok