Advertentieblok

Advertentieblok


Top biljartteam zet zich in voor Kika

De Biljartvereniging Jacobswoude presenteert op vrijdagavond 25 november, het biljartteam van Donge & de Roo, bestaande uit de topbiljarters, Torbjorn Blomdahl, Jean van Erp, Martin Horn en Dick Jaspers. Het genoemde team komt dit jaar niet uit in de Nederlandse competitie, maar speelt benefietwedstrijden ten goede van Kika kinderen kanker vrij.

Iedereen krijgt de kans om op de genoemde avond tegen 1 van deze 4 toppers te spelen. Wat je daarvoor moet doen, is een bod uit brengen, waarvan de opbrengst gaat naar Kika. In de vorm van een veiling wordt beslist, wie de sportieve strijd mogen aangaan, tegen de biljarters van het genoemde team.

Een bod uitbrengen moet geschieden voor 23 november a.s., via SMS 06-22800438 of per e-mail, naar b.v.jacobswoude@kpnmail.nl. Dit onder vermelding van je naam, telefoonnummer, het geboden bedrag en tegen wie je wilt spelen.

De zaal aan de Bateweg 78a te Woubrugge, gaat op de genoemde wedstrijdavond, om 18.00 uur open en de aanvang van de wedstrijden is om 19.30 uur. Uiteraard is iedereen van harte welkom.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Amateurtoneelvereniging WAT brengt een klucht in de Apergehof

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 november speelt de amateurtoneelvereniging WAT de klucht “Als de boodschap maar duidelijk is” van Jolanda van der Meijden. De uitvoeringen zullen plaatsvinden in de Aspergehof aan de Boddens Hosangweg 63 te Woubrugge. De aanvang is om 20.00 uur en de zaal gaat een halfuur eerder open.

De toegangskaarten zijn in de voorverkoop met een gratis lot voor de loterij, een week voor de uitvoering te koop, bij de firma van Raad te Woubrugge. Uiteraard zijn er ook kaarten verkrijgbaar, voor aanvang, aan de zaal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Vervanging wachtplaats Woubrugsebrug

Vanaf eind oktober start de provincie Zuid-Holland met voorbereidende werkzaamheden om de wachtplaatsen en geleidewerken te vervangen bij de Woubrugsebrug in Woubrugge. Eind januari 2012 worden de wachtplaatsen daadwerkelijk vervangen. De werkzaamheden vinden vanaf het water plaats waardoor er voor de bewoners beperkte overlast is.

Kwaliteitsverbetering
De technische staat van de huidige afmeervoorzieningen en geleidewerken bij bruggen is matig tot zeer slecht. Hierdoor komt de bescherming van bruggen, kades en oevers in gevaar. Daarom vervangt de provincie de wachtplaatsen zodat deze weer voldoen aan de eisen die gelden voor voorzieningen langs provinciale vaarwegen.

Groot onderhoud
De werkzaamheden bij de Woubrugsebrug in de Heimanswetering zijn onderdeel van een groot project waarin de provincie vanaf oktober 2011 tot het derde kwartaal 2012 de geleidewerken en wachtplaatsen voor beroeps- en recreatievaart vervangt. Dat gebeurt bij 40 bruggen en twee sluizen in de provinciale vaarwegen. Het gaat daarbij om werkzaamheden op het Korte Vlietkanaal, de Oude Rijn, de Heimanswetering, het Aarkanaal, de Gouwe, het Merwedekanaal en de Delftsche Schie.

Meer informatie over de vervanging van de wachtplaats staat op www.zuid-holland.nl/wachtplaatsen.

De provincie Zuid-Holland werkt aan goede en veilige (vaar)wegen. Groot onderhoud wordt zo veel mogelijk trajectsgewijs uitgevoerd. De provincie stemt periode en fasering van de werkzaamheden vooraf met alle betrokkenen af. Hoewel overlast voor (vaar)weggebruikers en omwonenden onvermijdelijk is, doet de provincie er alles aan om deze zo beperkt mogelijk te houden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Onderzoek naar geuroverlast Woubrugge

De gemeente heeft donderdag meerdere meldingen binnengekregen van stankoverlast in Woubrugge. De inspecteur van de Milieudienst heeft onderzoek gedaan naar de bron van de geur. Deze blijkt afkomstig te zijn vanuit Koudekerk a/d Rijn. De Milieudienst onderzoekt nu wie de veroorzaker is van de geur.  Het is zeker dat Van Harten niet de veroorzaker is van de geuroverlast. 

Afgelopen tijd zijn er meerdere klachten binnengekomen over geuroverlast, de oorzaak daarvan was het uitrijden van mest door verschillende veehouderijen in de buurt. Ook hier is Van Harten niet de veroorzaker van de geuroverlast.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Woonzorgcomplex Woubrugge gaat door

Het woonzorgcomplex op de Hussonshoek in Woubrugge komt er. In de afgelopen maanden is er veel veranderd in de regelgeving en financiering van de zorg. Daardoor was het in de afgelopen periode onduidelijk of het woonzorgcentrum er wel zou komen. Het zorgkantoor heeft nu echter groen licht gegeven.

Zoeken naar capaciteit

Woondiensten Aarwoude en zorgpartner ActiVite zijn sinds 2010 samen druk bezig om de plannen voor de braak liggende Hussonshoek goedgekeurd te krijgen. Toen begin 2011 de regels voor zorgfinanciering vanuit de rijksoverheid gewijzigd werden leek alles opeens op losse schroeven te staan. De financiering voor uitbreiding van zorgcapaciteit werd stopgezet. Om dit probleem te ondervangen heeft ActiVite een plan opgesteld waardoor er toch zorgcapaciteit voor Woubrugge beschikbaar komt. Het zorgkantoor heeft vertrouwen in dit plan en geeft nu een positief advies af.

 Het ontwerp

De Hussonshoek wordt een kleinschalige woonvorm die plaats biedt aan 24 dementerende ouderen en daarnaast ook zelfstandige woningen bevat voor ouderen met een zorgvraag. De dementerende ouderen wonen in drie ‘woongroepen’ met elk 8 bewoners, maar hebben wel de privacy van hun eigen kamer. De woongroepen en de woningen liggen rond een fraaie binnentuin, waardoor de bewoners veilig naar buiten kunnen. Woondiensten Aarwoude en ActiVite willen dat het een mooi gebouw wordt, dat helemaal aansluit bij de behoeften van de bewoners.

 Vervolgplanning

Omdat het plan door de veranderingen in de regelgeving wat vertraging opgelopen heeft, gaan Woondiensten Aarwoude en ActiVite nu snel aan de slag. Een schetsontwerp voor het gebouw was er al en is al eerder aan de omwonenden gepresenteerd. Die schets wordt nu door de architect uitgewerkt in een definitief ontwerp, dat opnieuw wordt besproken met de omwonenden. Daarna volgt de aanvraag van de bouwvergunning. Woondiensten Aarwoude en ActiVite gaan er van uit dat dit allemaal nog dit jaar rond is. Als alles meezit, moet het gebouw medio 2014 opgeleverd kunnen worden.  

 Zowel de zorgaanbieder als de corporatie zijn blij met de steun van het zorgkantoor. “Dit is echt een geweldige opsteker voor ons en voor alle ouderen in Woubrugge”, zegt directeur- bestuurder van Woondiensten Aarwoude, Rogier van der Laan. “Wij vinden dit project heel erg belangrijk, omdat we vinden dat mensen in hun eigen dorp oud moeten kunnen worden. Met de bouw van de Hussonshoek kan dat!”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Voetbalindeling bekendgemaakt

De KNVB heeft maandagmiddag de competitie-indelingen bekendgemaakt voor het nieuwe amateurvoetbalseizoen. Promovendus Alkmania speelt samen met DOSR en ROAC in de 3e Klasse A. Ze komen daar Concordia, DHL, Foreholte, FC Lisse, Meerburg, Moordrecht, SEP, SJZ, SVLY, Teylingen en Voorschoten ’97 tegen. De eerste wedstrijd wordt volgens de huidige planning gespeeld op 4 september.

Kickers ’69 en MMO vertegenwoordigen Kaag en Braassem in de4e Klasse A, zij ontmoeten Altior, ASC, Bernardus, DoCos GOL Sport, Leidsche Boyw, FC Rijnland, Roodenburg, Stompwijk ’92, RKVV van Nispen en SV Warmunda.

In de zaterdagcompetitie zijn SVOW en Woubrugge opgenomen in de 4e Klasse A. Tegenstanders zijn Blauw-Zwart, Docos, DWO, Football Factory, GWS, Hazerswoudse Boys, Leidsche Boyw, Oosterheem, UVS en VVSB.

Het speelschema wordt later bekend gemaakt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Aanhouding na mishandeling

De politie heeft zondag 19 juni omstreeks 00.30 uur een 20-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 19-jarige plaatsgenoot.

De 19-jarige jongen fietste met een groep vrienden naar een tentfeest toen er op de Vierambachtsweg een onenigheid ontstond met een andere groep. Een van de jongens uit die groep gooide bier over de paraplu van een meisje uit de eerste groep. Nadat hierop gereageerd werd kreeg de 19-jarige jongen een klap in zijn gezicht. Hierdoor kwam hij ten val en raakte met zijn hoofd het asfalt waardoor hij even bewusteloos was. De verdachte werd bij het feest aangehouden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Politie onderzoekt plofkraak op geldautomaat

De politie is een onderzoek gestart nadat er op vrijdag 18 maart rond 02.50 uur een plofkraak op een geldautomaat van de Rabobank plaatsvond.

Een auto was tegen de zijkant van de bank aangereden. Uiteindelijk mislukte de plofkraak en gingen de daders er zonder buit vandoor. Na de plofkraak gingen zowel politie als brandweer ter plaatse. De auto die was gebruikt, bleek van diefstal afkomstig te zijn. De politie sloot een aantal wegen in de omgeving af en deed onderzoek. Zij trof niks meer aan in de omgeving.

De politie zet haar onderzoek voort en vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken contact op te nemen via 0900-8844.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dorpskernbezoek Woubrugge

College B&W - Kaag en Braassem2011 is een jaar waarin veel gebeurt in de gemeente Kaag en Braassem. De gemeentelijke visie voor de komende jaren wordt ontwikkeld en daar komt veel bij kijken. Daar heeft u vast over gehoord, gelezen of zelfs wat voor ingebracht. Bijvoorbeeld op één van de avonden die daarvoor is georganiseerd.

Het bestuur van de gemeente is, naast een bestuur dat de toekomst uitzet, natuurlijk ook een dagelijks bestuur. Daarom treden de burgemeester en wethouders graag met u in contact om alledaagse én visionaire wetenswaardigheden, zorgen en ideeën over uw dorp van ú te horen. Ook geven zij graag hun toelichtingen.

Het bestuur start de dorpsbezoeken op 22 maart in Woubrugge. Zij bezoekt, achtereenvolgend, Basisschool De Kinderkring, de begraafplaats aan de Kerkweg, Woondiensten Aarwoude, het Weteringpad en de Zorgboerderij Inversa.

Vanaf 20:00 uur bent u van harte welkom voor een inloopspreekuur bij Café Die Twee, Bateweg 78 te Woubrugge.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Open dagen Basisscholen Woubrugge

Woont u in Woubrugge en wordt uw kind tussen 1 april 2011 en 1 juni 2011 vier jaar? Neem dan een kijkje op de verschillende basisscholen om te bepalen waar uw kind de komende acht jaar wordt onderwezen.

In Woubrugge kunt u op de volgende data terecht:

  • 14 maart Esselyckerwoude, informatieavond om 20.00 uur
  • 15 maart Esselyckerwoude, open dag voor ouders en kinderen van 9.00 tot 11.00 uur
  • 29 maart Kinderkring, informatieavond om 20.00 uur
  • 30 maart Kinderkring, open dag voor ouders en kinderen van 9.00 tot 12.00 uur.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Advertentieblok